Castricum Bakkum WO2

Foto’s gesneuvelden geallieerden begraven op het kerkhof van de Nederlands Hervormde kerk te Castricum bijna compleet .

Na jaren speuren is het dan bijna gelukt.
Toen ik jaren geleden begon met deel 1 van mijn boek was ik al op zoek naar foto’s en achtergrond info over de gesneuvelden die liggen begraven bij de Nederlands Hervormde kerk in Castricum. Na aardig wat advertenties in verschillende Engelse kranten te hebben gezet kwam al best gauw de nodige informatie over diverse gesneuvelden naar boven. Door de jaren heen zijn er zo hele warme en leuke contacten met nabestaanden ontstaan. In december 2018 kreeg ik contact met de zus van Henry Raymond Glover. Zij is 15 jaar jonger dan haar gesneuvelde broer. Binnen een paar weken lag er van haar een envelop in de bus met foto’s van haar broer. Binnenkort volgt van haar hand het complete levensverhaal over haar broer.
Al de informatie en foto’s van de omgekomen geallieerden begraven te Castricum zullen een apart hoofdstuk krijgen in deel 3 van mijn boek.

De enige foto die nog ontbreekt is de foto van T.D. Little. Ondertussen heb ik contact met een man uit Engeland die foto’s van hem heeft. Wordt vervolgd!

Naast de aangespoelde en begraven geallieerden in Castricum zijn er ook nog de namen van aangespoelde lichamen op het strand van Castricum die niet begraven zijn in de gemeente.         Op het strand van Castricum zijn ook de nodige Amerikanen aangespoeld. Met foto’s van hen ben ik ook aardig op weg.

Please follow and like us: