Castricum Bakkum WO2

Deel 2 in aantocht!!

Eindelijk is het zover! Na heel veel onderzoek in de verloren uurtjes is deel 2 in de maak. Op het ogenblik worden alle hoofdstukken door diverse mensen geredigeerd. Twee van de hoofdstukken liggen nu bij vormgever Marc Elsendoorn, eigenaar van publishonline. Zoals het er nu naar uitziet word het boek verwacht in mei 2016.

Het heeft langer geduurd dan ik dacht. Na het verschijnen van deel 1 dacht ik, nou dat schrijven van deel 2 doe ik wel even in een jaar. Maar er kwamen zoveel nieuwe dingen aan het licht die ik niet voorbij kon laten gaan. Kroon op het werk was het “Kriegsalbum” van Horst Schützendübel. Deze man was de Stellungs en Gerätführer van de 90 meter hoge radartoren “Grosse Elefant” in Bakkum. Helaas was hij zelf al in 2008 overleden, maar zijn vrouw woonde nog in Heidelberg. In 2014 ging ik naar haar toe en tot mijn verrassing was er een prachtig fotoalbum van haar man tijdens zijn oorlogsperiode in Bakkum.

img018

De eerste bladzijde van het album………nog even wachten op de rest.

 

 

Please follow and like us: