Castricum Bakkum WO2

BOEKEN

Na jarenlang verzamelen van militaria en documenten m.b.t. de Tweede Wereldoorlog werd het tijd om iets met de lokale oorlogsgeschiedenis van Castricum en Bakkum te doen. In 2007 begon ik met intensief onderzoek naar ooggetuigen die tijdens de oorlog in Castricum woonden. De info die ik verzamelde werd zoveel dat het idee opkwam om dit alles in boekvorm te laten verschijnen zodat alle info word gebundeld en deze info niet verloren gaat.

Zondag 27 november 2011 is deel 1 van het boek van John Heideman verschenen.
Het boek (deel 1) beschrijft de omgeving van Castricum en Bakkum tijdens de Tweede Wereldoorlog. DEEL 1 BELEEFD EEN 2E HERZIENE DRUK EN KAN WEER WORDEN BESTELD VIA DE WEBSITE.

Zondag 22 mei 2016 is deel 2 verschenen van de serie “Castricum en Bakkum tijdens de Tweede Wereldoorlog”! Het boek is in full colour en telt 256 pagina’s (deel 1: 160 pagina’s). U kunt deel 2 bestellen door op de groene knop rechts te klikken.

Waar zijn de boeken nog meer te verkrijgen:

De boeken zijn ook te verkrijgen bij boekhandel Laan in de Burgemeester Mooijstraat 19 te Castricum, Huis van Hilde Westerplein 6 te Castricum en Bezoekerscentrum De Hoep Johannisweg 2 te Bakkum .

Ondertussen werk ik aan deel 3. Een deel 4 en 5 behoort ook nog tot de mogelijkheden. Ondertussen heb ik zoveel info verzameld over interneringskamp Bakkum dat over dit onderwerp alleen al een boek te vullen is. En niet te vergeten de grote hoeveelheid fotomateriaal die je lang niet allemaal in de boeken kwijt kan, hiermee is ook een boek te vullen.