Castricum Bakkum WO2

BOEKEN

Na jarenlang verzamelen van militaria en documenten m.b.t. de Tweede Wereldoorlog werd het tijd om iets met de lokale oorlogsgeschiedenis van Castricum en Bakkum te doen. In 2007 begon ik met intensief onderzoek naar ooggetuigen die tijdens de oorlog in Castricum woonden. De info die ik verzamelde werd zoveel dat het idee opkwam om dit alles in boekvorm te laten verschijnen zodat alle info word gebundeld en deze info niet verloren gaat.

Zondag 27 november 2011 is deel 1 van het boek van John Heideman verschenen.
Het boek (deel 1) beschrijft de omgeving van Castricum en Bakkum tijdens de Tweede Wereldoorlog. DEEL 1 BELEEFD EEN 2E HERZIENE DRUK EN KAN onder andere WEER WORDEN BESTELD VIA DE WEBSITE.

Zondag 22 mei 2016 is deel 2 verschenen van de serie “Castricum en Bakkum tijdens de Tweede Wereldoorlog”! Het boek is in full colour en telt 256 pagina’s (deel 1: 160 pagina’s). U kunt deel 2 bestellen door op de groene knop rechts te klikken.

Januari 2021 verscheen de brochure “De Nachtwacht op de vlucht, geëvacueerde kunst in Castricum. De brochure bevat 32 pagina’s en is in full colour gedrukt.
In deze brochure word het verhaal vertelt van de Kunstkelder in Castricum en de Rijksbergplaatsen in Heemskerk. Niet veel mensen weten dat onder andere in Castricum en Heemskerk tijdens de Tweede Wereldoorlog De Nachtwacht van Rembrandt veilig opgeborgen heeft gelegen. In de kunstkelder te Castricum heeft bijna het complete werk van Vincent van Gogh gelegen.

Waar zijn de boeken en brochure nog meer te verkrijgen:

De boeken en brochure zijn ook te verkrijgen bij boekhandel Laan in de Burgemeester Mooijstraat 19 te Castricum, Huis van Hilde Westerplein 6 te Castricum en Bezoekerscentrum De Hoep Johannisweg 2 te Bakkum .

Ondertussen werk ik aan deel 3. Een deel 4 en 5 behoort ook nog tot de mogelijkheden. Ondertussen heb ik zoveel info verzameld over interneringskamp Bakkum dat over dit onderwerp alleen al een boek te vullen is. En niet te vergeten de grote hoeveelheid fotomateriaal die je lang niet allemaal in de boeken kwijt kan, hiermee is ook een boek te vullen.